Jaki chleb jest zdrowy

Jaki chleb jest zdrowy

Ludzie nazywali chleb „pracownicy życia”. Ale te dni wydają się być nieodwracalne. Chleb jest obecnie problemem życia.

Pozwól mi liczyć sposobów.

• Celiakia: spowodowane przez nietolerancję glutenu-nieodłączną częścią ziarna-celiakii zostaje zdiagnozowany wiele jako zespół jelita drażliwego, czasami zapalenie jelita grubego. Co może oznaczać układ trawienny, która wymaga dużo uwagi i działania. Albo może to oznaczać, że mózg nie do końca funkcji. Objawy są różne, ale to są dwa górne.

Znam człowieka, który zrezygnował z kariery, którą kochał, bo lekarz powiedział, że stres związany z nim spowodowany wszystkie jego objawy. Wiele lat później, kolegium ośrodek zdrowia rozpoznano córkę z celiakii, i wtedy wiedział, że zrezygnował karierę za nic. To nie był stres; Ziarno to było w jego diecie.

Tarczycy ludzie mają zwiększone ryzyko wystąpienia celiakii.

Jaki chleb jest zdrowy

Ponieważ problem jest coraz bardziej powszechne, zgaduję że to połączenie wszystkich ziarna przetwarzania przejść. Z jednej strony, to podkręcić poziom gluten, rzekomo w celu poprawy struktury chleba. I bielenia mąki wyjmuje kilka naprawdę dobrych rzeczy i pozostawia za sobą cząsteczek chemicznych. Jak dla nas dobre, to może być?

• Innym problemem związanym z chleba wynika z faktu, że pięćdziesiąt lat temu i tak piekarskich zakończyć stosując jod jako składnik kondycjonujący ciasto i otrzymuje się przy użyciu bromu i ognioodporne. Brom jest tanie. Oczywiście, jod jest dla nas dobre, a brom stwarza problemy, ale to mały szczegół najwyraźniej nie był częścią decyzji.

Nasz hormonu tarczycy składa się z dwojga: Jod i aminokwasu tyrozyny. Jod daje tarczycy swoją moc i chwałę. To jest dobra rzecz.

Oto problem: Chemicznie, brom i jod są zarówno częścią rodziny halogenków, podobnie jak chlor i fluor.

– autor artykułu

Author: highdive.pl

Share This Post On